Lucrari de sistematizare verticala : excavari, terasamente, nivelari și activitati conexe

Servicii de calitate conform angajamentelor luate față de clienți

Aveți nevoie urgent de o echipă cu experiență pentru săpături, montaj fose septice, decolmatarea sistemelor de drenaj, sisteme de irigații subterane sau alte lucrări?

Excavații rezidențiale de șanțuri pentru rețele subterane de utilități (apă, canalizare, curent, gaz etc.)

Pe baza proiectelor clienților, realizăm șanțuri cu utilaje și echipamente proprii. Asemenea săpături necesită experiență și seriozitate maximă, productivitate și atenție. De pildă:

 • Conductele de alimentare cu apă trebuie instalate corect, la adâncimi cuprinse sub limita de îngheț.
 • Excavațiile pentru canalizarea exterioară implică realizarea pantei conform normelor și respectarea adâncimii de poziționare a țevilor.
 • La lucrările de finisaje ce implică tasarea pământului și reastuparea șanțurilor unde au fost introduse utilitățile subterane, trebuie manifestată grijă pentru a nu distruge tubulatura subterană.
 • Nerespectarea standardelor de calitate poate conduce la deteriorarea instalației și la costuri suplimentare pentru remedierea defecțiunilor, dar și la accidente grave.

Când aveți nevoie de excavații rezidențiale de șanțuri pentru rețele subterane de utilități, contactați-ne și vom răspunde imediat.

„Nașu și Finu” nu vă lasă la greu!

Excavații rezidențiale de șanțuri pentru utilități subterane (apă, canalizare, curent, gaz etc.)

Excavații pentru fundații

Gestionarea excavațiilor pentru fundații necesită experiență și noi ne concentrăm eforturile pentru a planifica atent lucrarea dumneavoastră, în condiții de eficiență și siguranță. Analizăm și ținem cont de toți factorii care influențează săpăturile pentru fundație: calitatea și tipul solului, panta, adâncimea de îngheț și cea a pânzei freatice, elementele de structură ale construcției, alte condiții ale terenului. Săpăturile mecanizate sunt în avantajul beneficiarului datorită timpului scurt de execuție. Este foarte important însă ca excavarea să se facă în conformitate cu adâncimile și lățimile din proiect și să se urmărească exact direcțiile axelor trasate.
Suntem echipa „Nașu și Finu” și realizăm excavații pentru fundații în cel mai scurt timp posibil, în conformitate cu bugetul dumneavoastră.

Excavații pentru fundații

Săpături pentru fose septice prefabricate sau din beton armat

Realizăm excavații pentru montarea foselor septice:

 • săpături mecanizate ale gropii pentru fosă și ale șanțului pentru sistemul de drenaj
 • acoperirea săpăturilor.

Asigurăm și lucrări de scoatere și repoziționare a arborilor, a florilor, a gazonului și a altor elemente de decor în zona în care se fac săpăturile. În cazul foselor septice prefabricate din fibră de sticlă sau din polietilenă, groapa este mai mică și săpăturile durează și costă mai puțin. Pentru fosele din beton armat, groapa este mai mare și se realizează conform proiectului pus la dispoziție de către proprietar.
Realizăm și lucrările de hidroizolație pe interior a fosei din beton.

Experiența îndelungată ne permite să executăm excavațiile conform standardelor, pentru ca beneficiarul să se bucure timp îndelungat de serviciile echipei „Nașu și Finu”.

Săpături pentru fose septice prefabricate sau din beton armat

Amenajări de terase pe un teren înclinat

În zonele deluroase, amenajările terenurilor cu pantă mare sunt extrem de dificile, iar soluția este terasarea. De cele mai multe ori, în porțiunile terasate se construiesc locuințe, se organizează grădini și livezi.
Executăm mecanizat sisteme de terase pe terenurile înclinate, pentru a preveni alunecările de teren, dar și pentru utilizarea eficientă a zonelor în pantă. Lucrările de săpături se încep de la nivelul superior, urmărind curbele de nivel. Suprafața fiecărei terase se determină în funcție de panta și de dimensiunile terenului.
Doriți să valorificați la maximum terenul în pantă pe care îl dețineți? Fie că vreți să vă construiți o casă, fie că vă doriți terase pentru relaxare, spații decorative cu arbuști, flori și pomi fructiferi sau o grădină cu legune și zarzavaturi, vă ajutăm cu lucrările de săpături.

Suntem „Nașu și Finu” și terasăm rapid și temeinic terenurile în pantă.

Amenajări de terasamente pe un teren înclinat

Nivelarea și îndreptarea terenurilor

Fie că este vorba despre nivelarea unui teren pe care veți construi sau veți înființa o cultură agricolă, fie că doriți îndepărtarea solului în exces sau a resturilor vegetale de pe terenul sau de pe șantierul dumneavoastră, vă oferim servicii de calitate cu utilajele din dotare: prompt și la prețuri pe care vi le puteți permite.

Realizăm lucrări în timp scurt și lăsăm în urmă un teren perfect curățat și nivelat, pentru ca dumneavoastră să construiți temeinic, cu o fundație rezistentă. Curățarea solului implică eliminarea pietrelor, a rămășițelor din demolări și a resturilor de materiale de construcții din amenajări mai vechi. Îndepărtarea vegetației implică eliberarea terenului de copacii tăiați, scoaterea rădăcinilor din pământ și extragerea cu grijă a plantelor ce urmează să facă parte și din grădina viitoare și replantarea acestora.

Dacă vă doriți durabilitate și rezistență pentru noul dumneavoastră proiect, sunați chiar acum la „Nașu și Finu”. Răspundem imediat și venim să vă nivelăm terenul, pentru ca dumneavoastră să fiți gata la timp să începeți lucrările de construcție.

Nivelarea și îndreptarea terenurilor

Realizarea sau refacerea hidroizolației fundațiilor

Pentru o construcție este foarte important ca fundația să fie izolată împotriva infiltrațiilor. Acest lucru înseamnă că toate componentele din beton ale fundației trebuie să fie apărate de infiltrarea apei, indiferent care este sursa de proveniență a acesteia.
În cazul construcțiilor noi, se poate folosi beton impermeabil pentru realizarea fundației, dar chiar și în acest caz este necesară hidroizolația, cu scopul de a păstra structura neafectată pe termen lung.
În ceea ce privește construcțiile vechi, cel mai frecvent ne confruntăm cu solicitări de refacere a stratul de protejare împotriva infiltrării apei. Dacă hidroizolația nu e intactă, crește riscul ca apa din ploi sau din sursele subterane să destructureze betonul și să afecteze armăturile. În plus, pot apărea mirosuri neplăcute din cauza igrasiei sau a mucegaiurilor.

Dacă aveți de realizat sau de refăcut hidroizolația unei fundații, a unui beci sau a unui demisol, apelați la „Nașu și Finu”. Suntem specializați în realizarea sau refacerea impermealizării fundațiilor. Oferim punctualitate, corectitudine și servicii de calitate.

Realizarea sau refacerea hidroizolației fundației unei construcții noi sau vechi

Decolmatarea și repararea sistemelor de drenaj

Un sistem de drenaj funcționează bine o perioadă de timp, mai lungă sau mai scurtă. Din cauza tipului de sol în care a fost montat, de eficiența fosei sau a sistemului de purificare pe care îl deservește sau fiindcă s-au înfundat conductele sau sisteme de percolare, din cauza utilizării în soluri incompatibile a înfășurărilor geotextile, sistemul de drenaj poate deveni ineficient la un moment dat.

Refacerea drenajului implică săpături la mare adâncime, în zone care nu sunt foarte accesibile. În plus, de cele mai multe ori, pe solul de deasupra sistemului de drenaj sunt deja amenajări care trebuie refăcute ulterior decolmatării (spații verzi cu flori și arbuști, gazon, alei pietruite etc.). De aceea, echipamentele necesare echipei de intervenție trebuie să fie adecvate lucrului în spații înguste.

Noi suntem „Nașu și Finu” și ne-am specializat în astfel de lucrări. Suntem prompți și oferim calitate și garanția lucrărilor.

Decolmatarea și repararea sistemelor de drenaj

Excavații și lucrări de reparații ale sistemelor de canalizare pentru ape menajere și pluviale

Rețelele de canalizare și de ape pluviale reprezintă, atât pentru proprietățile rezidențiale cât și pentru cele comerciale, o parte importantă a structurii sanitare, asigurând scurgerea apelor uzate și a apelor colectate din precipitații. Când apar probleme cu oricare din aceste sisteme, este necesară intervenția de urgență pentru reparații. Dacă nu se acționează repede, pot apărea daune grave.
Infiltrarea rădăcinilor unui copac plantat prea aproape de o conductă sau gâtuirea unei țevi din cauza tasării pământului de deasupra sunt neajunsuri care, în timp mai lung sau mai scurt, conduc la drenaj lent, blocaje și refularea apelor menajere.
Pentru remedierea canalizării apelor menajere și pluviale, efectuăm lucrări de excavații, fie pentru repararea și înlocuirea țevilor existente, fie pentru instalarea unui nou traseu pe o altă cale. Cantitatea de săpături depinde de amploarea înlocuirii sau instalării noilor sisteme de canalizare.

Apelați la „Nașu și Finu” pentru intervenții de urgență, pentru excavații și repararea sistemelor de canalizare a apelor uzate și a celor pluviale.

intervenții de urgență, pentru excavații și repararea sistemelor de canalizare a apelor uzate și a celor pluviale.

Proiectăm și montăm sisteme de irigații subterane la cheie

Fazele executarii unui sistem subteran de irigare:

 1. proiectarea sistemului (se tine cont de suprafete, forma acestora, debitul si presiunea pompei de apa)
 2. calcularea necesarului in functie de proiectul rezultat
 3. instalarea tevilor magistrale PEHD de 32 mm si 10 bar (instalarea se face la  minim 30 cm adancime astfel incat acestea sa nu poata fi deteriorate in timpul lucrarilor pe teren)
 4. montarea aspersoarelor cu duzele rezultate din proiectare si conectarea acestora prin tevi PEHD de 20 mm
 5. conectarea electrovalvelor la sistemul centralizat de control si programarea acestuia
 6. reglarea duzelor (unghiuri si raze)
Sisteme de irigatii subterane

Sisteme de irigatii subterane

Parteneri și furnizori

Lucrările noastre de excavații, terasări și hidroizolații sunt executate cu utilaje și materiale de la următorii parteneri:

Printre clienții noștrii se numără și: Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Iaşi, Aeroclubul „Alexandru Matei” Iași, Universitatea Agronomică Iași, Biserica Sfântul Ioan Botezătorul Bucium, Școala Gimnazială „Elena Cuza” Iași, Lifttec SRL – Dealer exclusiv MANITOU in Romania – Sucursala Iași, Baraj Trifești – ANIF Sucursala Moldova de Nord, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iaşi, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, Şcoala Gimnazială „B.P. Haşdeu” Iaşi, Colegiul Național de Artă Octav Băncilă Iași, Școala Generală Bogdan Petriceicu Haşdeu – Corp D, Colegiul Național Iași – Corp C, …

Cereți o ofertă »»»

Folosiți formularul de mai jos pentru a ne contacta în vederea obținerii unei oferte specifice lucrărilor de care aveți nevoie.

GDPR *