Trăim în epoca în care performanța, eficiența și domeniile de folosire ale materialelor se schimbă de la un an la altul. Acest lucru este valabil și în privința hidroizolațiilor grinzilor și pereților din beton care se află sub nivelul solului.

Dacă ați ajuns pe site-ul nostru, nu credem că e necesar să vă explicăm foarte mult de ce n-ar trebui ca apa (se poate să fie un pârâu subteran sau chiar pânza freatică mai ridicată într-un an ploios) să scalde fundația imobilului în care locuiți. Iar celor care sunt curioși, le spunem doar câteva cuvinte: măcinare, mucegai, igrasie, mirosuri urâte, diminuarea rezistenței.

Firma noastră s-a confruntat cu nenumărate provocări legate de necesitatea de a decoperta și apoi de a hidroizola fundațiile unor clădiri mai vechi. Să fim bine înțeleși: materialele, tehnologiile și experiența necesare unei asemenea lucrări nu erau disponibile în urmă cu, să zicem, 15 ani. Nu este deci vina nimănui că și-a construit casa pe o fundație fără hidroizolație.

De-a lungul vremii, ne-am specializat în activitatea de hidroizolare a fundațiilor noi, în care am folosit cele mai avansate produse și materiale în domeniu, care a cunoscut o explozie de calitate și eficiență în ultimii ani. Ceea ce vrem să spunem este că, spre deosebire a acum 15 ani, astăzi e păcat să nu faci o hidroizolație temeinică pentru casa în care speri că familia ta va locui în următoarea sută de ani. Produsele sunt accesibile și ușor de folosit, iar dacă nu te descurci „Nașu și Finu” îți sar în ajutor.

Dar ce ne facem cu construcțiile mai vechi? Echipa „Nașu și Finu” a realizat de-a lungul celor 20 de ani de experiență lucrări în care a hidroizolat fundațiile unor clădiri mai vechi, în special reședințe de locuit, iar efectele acestui efort s-au văzut imediat. Casele au devenit mai uscate, mai călduroase, iar mucegaiurile au dispărut cu desăvârșire.

Aceleași tehnici și tehnologii au fost folosite de „Nașu și Finu” în hidroizolarea demisolurilor și a beciurilor. Se știe că, deși din ce în ce mai puțini români folosesc beciul în modul tradițional, al conservării fructelor și legumelor pentru iarnă, nimănui nu-i place să intre în beci și să vadă bălți de apă pe jos sau broboane care se scurg de pe pereți. Firma noastră a reușit să aducă din nou bucuria în casele pentru care beciul era un loc în care se păstrau vinurile scumpe și murăturile de peste an.

Lucrările de hidroizolație ale fundațiilor sunt „în pământ”. Doar că efectul lor se vede în toată gospodăria și există puține modalități de a investi în valoarea proprietății dumneavoastră în afară de aceea de a ține la depărtare apa de fundația casei, a căminului dumneavoastră.